کد خبر: 1340424
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۰
گفت‌وگوی «جوان» با نادرقلی ابراهیمی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵
 سهمیه وام اشتغال مددجویان در قانون بودجه ۱۴۰۵ پیگیری می‌شود نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ گفت حمایت از اقشار ضعیف همواره موضوع مهمی است، اما در شرایط تورمی و تحریمی فعلی حمایت از آنان اهمیت چند برابری پیدا کرده است
حسام کمالی

جوان آنلاین: نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ گفت حمایت از اقشار ضعیف همواره موضوع مهمی است، اما در شرایط تورمی و تحریمی فعلی حمایت از آنان اهمیت چند برابری پیدا کرده است. بنابراین امسال برخلاف سال گذشته، قطعاً خود مجلس به مسئله تعیین سهمیه وام اشتغال مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در جداول بودجه ورود خواهد کرد و این موضوع را پیگیری خواهیم کرد. 

وام اشتغال یکی از انواع تسهیلات حمایتی در کشور به شمار می‌رود که اعطای آن بر اساس قانون با هدف کمک به اقشار ضعیف و متوسط کشور باید در دستور کار دولت باشد. شواهد نشان می‌دهد شبکه بانکی کشور تمایلی به پرداخت این تسهیلات ندارد و متأسفانه همه ساله شاهد پرداخت دیرهنگام و اندک تسهیلات حمایتی به متقاضیان هستیم. بانک‌ها تمایل دارند اعتبارات خود را در حوزه‌های سودزا و سوداگرانه یا اعطای وام به پرسنل خودشان به کار بیندازند. برخی بانک‌ها در این امر زیاده‌روی کرده و دچار ناترازی شده‌اند. کارشناسان بر این باورند که یکی از راهکار‌های پیش روی دولت برای کمک به اقشار ضعیف، جدیت در سامان دادن به اعطای وام‌های حمایتی با شرایط مناسب به متقاضیان است. وام اشتغال از این لحاظ که به توانمندسازی متقاضیان منجر می‌شود و در بخش‌های مولد و مؤثر اقتصادی به کار می‌افتد، اهمیت دارد. همه ساله بخشی از وام اشتغال با محوریت نهاد‌های حمایتی به مددجویان اعطا می‌شود. از آنجایی که نهاد‌های حمایتی پس از اعطای وام اشتغال در کنار مددجویان هستند و در مورد به کار افتادن اعتبارات در بخش‌های مولد اطمینان حاصل می‌کنند، این روش اعطای تسهیلات با محوریت نهاد‌های حمایتی نمونه موفقی در زمینه اشتغالزایی برای اقشار ضعیف به حساب می‌آید. سال گذشته تعیین سهمیه وام اشتغال به بانک مرکزی سپرده شد و از آنجایی که سهمیه‌ها بسیار دیر ابلاغ شد، بخش زیادی از سال برای اعطای این نوع وام از دست رفت. بر همین اساس، انتظار می‌رود در بودجه ۱۴۰۵ نسبت به تعیین سهمیه وام اشتغال مددجویان اقدام شود و این وظیفه بر عهده بانک مرکزی قرار داده نشود. نظرات نادرقلی ابراهیمی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ را در ادامه می‌خوانید. ابراهیمی با اشاره به این موضوع که مددجویان نهاد‌های حمایتی جزو ضعیف‌ترین اقشار جامعه هستند و باید حمایت از آنها به انحای مختلف در دستور کار باشد، تصریح کرد: سال گذشته تعیین سهمیه وام اشتغال مددجویان بر عهده بانک مرکزی گذاشته شد، از آنجایی که ابلاغ سهمیه‌ها دیرهنگام صورت گرفت، در عمل نهاد‌های حمایتی نتوانستند به موقع به اعتبارات دسترسی پیدا کنند و آن را در اختیار مددجویان قرار دهند. به همین دلیل، در قانون بودجه سال آینده تلاش خواهیم کرد تعیین سهمیه وام اشتغال مددجویان انجام شود و این وظیفه بر عهده بانک مرکزی گذاشته نشود. 

وی ادامه داد: طرح اتصال وام اشتغال مددجویان کمیته امداد به پنل‌های خورشیدی یک اقدام هوشمندانه در راستای توانمندسازی مددجویان و اشتغالزایی برای آنها و رفع مشکل ناترازی انرژی در کشور است. در این ساز و کار، اعتبارات مربوط به وام اشتغال در حوزه انرژی به کار می‌افتد و در راستای رفع یکی از مشکلات اساسی کشور گام برداشته می‌شود. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: از آنجایی که خرید تضمینی برق تولیدی از مزارع خورشیدی مورد بحث مدنظر قرار گرفته است، توانمندسازی مددجویان انجام می‌گیرد و نیازی به کمک‌های دولتی نخواهند داشت. با توجه به این موضوعات، نیاز است نسبت به تسریع در پرداخت وام اشتغال مددجویان اقدام شود. ابراهیمی گفت: شبکه بانکی کشور باید عملکرد مناسبی در زمینه پرداخت تسهیلات حمایتی داشته باشد به ویژه اعطای وام اشتغال مددجویان با شرایط مناسب و در سریع‌ترین زمان ممکن در دستور کار باشد. نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ افزود: مشغول بررسی کلیات لایحه بودجه هستیم و زمانی که به بخش جزئیات برسیم، حتماً موضوع تعیین سهمیه وام اشتغال مددجویان نهاد‌های حمایتی با هدف توانمندسازی مددجویان و کمک به بهبود معیشت آنان در دستور کار خواهد بود. ابراهیمی گفت: توانمندسازی مددجویان نهاد‌های حمایتی از جهات مختلف برای کشور نفع دارد. اولین مزیتش این است که امید به زندگی اقشار ضعیف بالا می‌رود و با روحیه بالاتری به ادامه زندگی می‌پردازند. این موضوع به لحاظ اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار است. مزیت دیگر اعطای وام اشتغال به مددجویان و توانمندسازی آنان این است که نیازی به حمایت‌های دولتی نخواهند داشت و به کاهش بار مالی دولت منجر می‌شود. وی ادامه داد: از آنجایی که پس از اعطای وام اشتغال و توانمندسازی مددجویان، کمک‌های نهاد‌های حمایتی به آنان قطع می‌شود، باید اطمینان حاصل شود که وام اشتغال در بخش‌های مولد و مؤثر اقتصادی به کار می‌افتد و درآمد پایداری برای مددجویان ایجاد می‌شود. در همین راستا، طرح وام اشتغال مددجویان به پنل‌های خورشیدی مثبت ارزیابی می‌شود. 

نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ خاطرنشان کرد: حمایت از اقشار ضعیف همواره موضوع مهمی است، اما در شرایط تورمی و تحریمی فعلی حمایت از آنان اهمیت چند برابری پیدا کرده است. بنابراین امسال بر خلاف سال گذشته، قطعاً خود مجلس به مسئله تعیین سهمیه وام اشتغال مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در جداول بودجه ورود خواهد کرد و این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

برچسب ها: وام ، بودجه ، اقتصاد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار